16 APRIL KL 17:30   |  KARLBERGSV. 77 STHLM

Petra F Sundström

Sr Project Manager Connectivity Hub
Husqvarna

Petra är en världsledande expert inom ämnen som IoT, mobilitet och user-centered design. Nu leder hon Husqvarnas Connectivity Hub och sätter deras strategier och organisation som ska transformera dem till världen av IoT, uppkopplade produkter och tjänster.

Den 16 april öppnar vi dörrarna till IDG och drar igång en fullspäckad kodkväll med temat Internet of Things. Med oss på scen har vi Petra Sundström, Sr Project Manager för Husqvarnas Connectivity Hub och en av världens ledande experter inom human-computer interaction.

Vi har även med oss killarna från podden Kodsnack som kommer att köra en livesändning av podden på scen. Räkna med att de kommer att vrida ut och in på det allra senaste inom IoT.

Självklart kommer det även att finnas massvis av tid för nätverkande, workshops och programmering. Kvällen är kostnadsfri och vi bjuder på wraps, dryck och snacks.

Antalet platser är begränsade - säkra din plats idag!

PS. Intresserad av nya Raspberry Pi? Vår partner Informator tävlar ut Raspberry Pi:s under kvällen
Raspberry Pi är en liten enkel enkortsdator. En del använder den till att fjärrstyra belysning, styra robotar och flygfarkoster medan andra använder den som surfdator eller mediaspelare. Raspberry Pi har ett brett användningsområde och det är bara du och din fantasi som sätter gränserna.

 

Tobias Hieta

Mjukvaruutvecklare
Plex

Tobias jobbar på Plex som mjukvaruutvecklare. Innan det har han varit projektledare på Purple Scout och tekniskt säljstöd på Procera Network. Tobias har alltid jobbat med mjukvara på sin fritid och har bland annat skrivit stora delar av XMMS2. All hans open source mjukvara finns på Github

 

Kristoffer lärde sig programmera på en Commodore 64 med drömmar om att en dag bli spelutvecklare. Efter att ha levt drömmen på Massive i Malmö i ett antal år växte intresset för fri mjukvara, och numera jobbar han på SUSE där han hackar på diverse projekt relaterade till High Availability.

Utvecklare
SUSE

Kristoffer Grönlund

PREMIÄR FÖR IDGs KODKVÄLL - CODE NIGHT

Fredrik Björeman

Utvecklare
TimeEdit

Fredrik är utvecklare på TimeEdit och bygger allt från iOS-appar till servrar och webbapplikationer. Utanför jobbet har Fredrik bland annat hjälpt till att arrangera Cocoaheads möten i Göteborg. Han har även utvecklat och släppt appar på och för Apples plattformar. 

Registrering och mingel med enklare mat, dryck och snacks

Tobias, Kristoffer och Fredrik från Kodnack livepoddar från scen

Kvällen avslutas, tack för ikväll!

17:30-18:00

18:00-18:10

18:10-18:30

22:00

ARRANGÖRER

AGENDA

DAGENS TALARE

Välkommen till premiären för Code Night!

Adress: IDG, Karlbergsv. 77, Sthlm.
Datum: 16 april
Tid: 17.30 - 22.00

Frågor? Kontakta oss på csevent@idg.se

PLATS

18:30-19:00

19:00-19:30

Mingel och nätverkande

19:30-21:30

Interaktiva sessioner - välj mellan olika praktiska aktiviteter som kan vara allt från programmering, workshops eller djupdykning inom ett ämne. 

Pass 1: Bygga med agile UX

Under två timmar diskuterar vi och labbar med användarcentrerad design. En praktisk workshop som levererar insikter om hur man kombinerar agil utveckling och användbarhet, jobbar med rapid prototyping och visualiserar användarbehov såväl som lösningar.
 
Sinclair Andersen, Informator
 
Pass 2: Telenor Connexion presenterar sin Cloud Connect plattform som syftar till att enklare utveckla och drifta uppkopplade IoT/M2M produkter och tjänster. Cloud Connect innefattar APIer för såväl hårdvara som applikation samt en skalbar cloud lösning för att hantera data. Plattformen är oberoende av kommunikationsbärare men  även kopplad till över 400 mobila nät världen över. 
 
Workshopen består i presentation av grundläggande komponenter och funktionalitet samt praktiska övningar där ni får tillgång till utvecklarportalen för Cloud Connect.  
 
OBS. Medtag egen laptop.
 
Pass 3: Evothings kommer att hålla en workshop kring deras verktyg som gör det enkelt och effektivt att utveckla mobila appar för uppkopplade saker och IoT. Det kommer att finnas IoT-deviser att låna för att kunna jobba med följande exempel:
 
> MediaTek LinkIt One: http://evothings.com/create-your-own-mobile-application-for-the-mediatek-linkit-one/
> Texas Instruments SensorTag: http://evothings.com/quick-guide-to-making-a-mobile-app-for-the-ti-sensortag-using-javascript/
> iBeacons från Estimote: http://evothings.com/estimote-starter-kit/
> Arduinos: http://evothings.com/doc/examples/arduino-led-onoff-tcp.html
 
Deltagarna uppmanas också ta med sig egna Arduino-projekt eller andra IoT-projekt för att komma igång och göra mobila appar för dessa.
 
OBS - egen laptop och modern smartphone krävs för denna workshop. Baskunskaper i HTML5 och JavaScript är bra att ha då utvecklingen av apparna görs med dessa teknologier. För deltagare som vill förbereda sig innan passet kan verktyget som kommer användas, Evothings Studio, laddas ner innan: http://evothings.com/download/

 

Vem vet vad som är möjligt?
 
Innovation handlar om att flytta gränser. För att lyckas behöver designer, produktutvecklare och ledning tillsammans sätta mål långt framför det vi ser som möjligt idag. Petra beskriver varför det är oumbärligt att kunna koda när man ska leda och föda det innovationsarbetet.
 
Petra Sundström, Sr Project Manager Connectivity Hub, Husqvarna

Välkommen från IDG

PARTNER

Eventet är nu fullbokat!
Dock kan du anmäla dig till nästa kodkväll nedan 

 

Sinclair Andersen

Information Architect and 
Project Manager

Sinclair har arbetat med användbarhetsfrågor sedan 1995, bl a som Usability Director på flera byråer. Hans expertis är bl. a. kravinhämtning, målgruppsanalys, prototyputveckling, webbdesign, utvärdering och beställarstöd. Sedan ett par år har han mer och mer fokuserat på strategiska frågor inom gränssnittet mellan användarcentrerad utveckling och verksamhetsprocesser. 

Vill du vara med som partner? Kontakta anna.nilsson@idg.se för mer info.

Anders Wittfeldt

Systemarkitekt
Telenor Connexion

Anders är systemarkitekt på Telenor Connexion och arbetar med vidareutveckling av Cloud Connect, en plattform som syftar till att enklare utveckla och drifta uppkopplade IoT/M2M produkter och tjänster. Han har jobbat med mjukvaruutveckling sedan 1995 och har gedigen erfarenhet inom b.la distribuerade system, webb-applikationer och API-design.

Läs mer och anmälan Code Night #2